Σελίδες

Άρθρα

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Λόγω της ημέρας.! (part 2 )

6/5/2012 : Η πιο κρίσιμη μέρα , κατά πολλούς , στη σύγχρονη ελληνική ιστορία και οι πιο κρίσιμες εκλογές από τη μεταπολίτευση. Οι ειδήσεις την αναφέρουν ως μέρα ορόσημο για το μέλλον της χώρας μας. Προεκλογικές εκστρατείες με αφίσες , φυλλάδια , ομιλίες , συγκεντρώσεις αποτελούν την καθημερινότητα των τελευταίων εβδομάδων . Στα αυτιά μας ηχεί μια μόνο φράση "ακολουθεί πολιτική διαφήμιση". Και η μέρα έφτασε . Και οι κάλπες προσεχώς θα ανοίξουν.
      Ουφ. Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω. Ό,τι κι αν γίνει ας είναι για καλό. Η αλήθεια είναι ότι  το πολιτικό "ρεπορτάζ" δεν το έχω και σε πολύ συμπάθεια. Ας το αναλάβουν , άλλοι πιο αρμόδιοι. Επειδή η πολιτική επικαιρότητα , όμως , μας κυνηγάει κι η σημερινή μέρα είναι άκρως "εκλογική" νομίζω πώς δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω για τίποτα άλλο . Μακάρι να μπορούσα να προσεγγίσω "τα πολιτικά" με  μια άλλη ματιά και να έβρισκα την καλλιτεχνική τους υπόσταση-αν υπάρχει-. Προς το παρόν δεν τη βρήκα. Μακάρι να υπάρχει κι ας μην τη βρω. Ας τη βρουν οι ανερχόμενοι πολιτικοί, οι αυριανοί υποψήφιοι για να μπει επιτέλους και σ' αυτόν τον ωμό χώρο λίγη ευαισθησία , λίγη ανθρωπιά , λίγη συμπόνια.(Και σήμερα άγνωστες λέξεις! ) Μήπως έτσι πάψει ο καθένας να κοιτάει τον εαυτό του κι αρχίσει να ασχολείται και με τους γύρω του , μήπως ...μήπως...μήπως...(...)
      Τέλος πάντων καλύτερα να μιλήσουν τα γεγονότα από μόνα τους , γιατί όταν δεν έχεις κάτι να πεις πρέπει να ξέρεις να σωπαίνεις.

1 σχόλιο: