Σελίδες

Άρθρα

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Αυτό το Καλοκαίρι !

 

   Ιούνιος 2012! Πώς περνάει ο καιρός ; Πόσο γρήγορα ; Σε λίγο θα φύγει κι αυτός,κι ο επόμενος ..και το καλοκαίρι...και αυτό γίνεται και θα γίνεται συνέχεια. Λένε ότι όταν περνάς καλά , τότε ο χρόνος περνάει χωρίς να τον καταλαβαίνεις , διαφορετικά περνάει βασανιστικά αργά. Δεν ξέρω τι από τα δύο είναι καλύτερο.
 Κι εσείς δεν έχετε βρεθεί στη φάση που θέλετε να σταματήσει ο χρόνος ,ο χώρος ,οι καταστάσεις, να κινούνται τόσο γρήγορα , όσο τέλεια κι αν περνάτε; Βλέπουμε τις μέρες να φεύγουνε  και παρότι μπορεί να περνάμε τις πιο υπέροχες στιγμές της ζωής μας,κάτι μας κρατάει πίσω,κάτι λείπει. Είναι εύκολο να καταλάβουμε τι μας προκαλεί αυτή τη σύγκρουση , βγαίνοντας μια βόλτα σ' ένα μεγάλο αστικό κέντρο ή ακόμα βγαίνοντας απλά στο μπαλκόνι μας. 
      Όταν περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπους οργισμένους , ανήμπορους , απογοητευμένους που έχουν παρατήσει τα πάντα και δεν έχουν καμία όρεξη γι αυτό που ονομάζουμε ζωή ! Όταν βλέπουμε μικρά παιδιά στους δρόμους να μοιάζουν με φιλοξενούμενους αυτού του κόσμου και να μην έχουν καμία επαφή με την υποτιθέμενη ξεγνοιασιά της ηλικίας τους . Όταν ξυπνάμε το πρωί και το πρώτο πράγμα που ακούμε -αφού κάναμε το λάθος να βγούμε από το σπίτι μας - είναι ένα ατέλειωτο κορνάρισμα συνοδευόμενο από τα βρισίδια των ανυπόμονων οδηγών που έχουν κολλήσει στο μποτιλιάρισμα . Όταν ανοίγουμε το ραδιόφωνο κι η πρώτη είδηση που έρχεται στα αυτιά μας είναι " νεκρός βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες ο..." "σάλο προκάλεσε ο βιασμός 11χρονης τα ξημερώματα στην..." "αυτοκτόνησε ο ένας..." "δολοφονήθηκε ο άλλος.." "θύμα ληστείας έπεσε ο..." " εξαπλώνεται το εμπόριο ναρκωτικών στο.." ! 
       Όταν συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν κι ακόμα περισσότερα που όλοι τα ξέρουμε τότε ναι , είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε γιατί πασχίζουμε να σταματήσουμε την ταχύτητα του χρόνου . Όσο κι αν εμείς μπορεί να πετάμε στα σύννεφα για τον α ή β λόγο , καταλαβαίνουμε ότι αυτή μας η ευτυχία δε χωράει σ ' αυτόν τον κόσμο , δεν είναι αυτό το σωστό πλαίσιο της. Σε μια πραγματικότητα που όλοι-λιγότερο ή περισσότερο- πονάνε , δεν μπορούμε να αφήνουμε το χρόνο να φεύγει ,απλά και μόνο επειδή εμείς περνάμε καλά!Γιατί τη χαρά αν δεν τη μοιραστείς κι αν δεν τη μοιράσεις , τι να την κάνεις; 
     1 Ιουνίου , λοιπόν σήμερα, αφορμή για να πιάσουμε το καλοκαίρι από την αρχή του ...κι όταν τελειώσει να μην πει κανένας μας την φράση "πέρασε o καιρός και δεν κατάλαβα τίποτα". Το να καταλάβουμε "κάτι" εξαρτάται από μας. Καλό καλοκαίρι !



4 σχόλια:

  1. καλό καλοκαίρι Σταυρούλα μου ;P Το να καταλάβουμε "κάτι" εξαρτάται από μας---> κάποιες φορές το καλοκαίρι μας εκπλήσσει!! ;);)

    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΟ ΠΙΟ ΨΗΛΟ ΠΑΤΑΡΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΡΟΛΑ,ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΕΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΑΝΕΜΕΛΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ..ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΥΡΙΣΕ!!! ΠΕΡΠΑΤΑ ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ,ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ..ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΙΑΡΙ ΓΥΡΙΣΕ!!! ΑΣΕ ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΑ ΝΑ ΣΕ ΨΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ..ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΥΡΙΣΕ!!! ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΜΠΟΡΕΙΣ..ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...Κ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ¨ΠΕΡΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙΠΟΤΑ¨!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ante anteee ir8e to kalokairaki! kala na perasoume oloi :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή