Σελίδες

Άρθρα

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Γέλιο = 'Εκφραση


«Γέλα, καρδιά μου, γέλα. Βρες χρόνο να γελάς ! Αυτό είναι η μουσική της Ψυχής». 
Νομίζω πώς όλοι συμφωνούμε μ' αυτό το στίχο του Γιάννη Ρίτσου , που μέσα σε λίγες μόνο λέξεις συνοψίζει τη δύναμη του γέλιου στη ζωή μας. 
    "Η Μουσική της Ψυχής ". Άραγε αν μπορούσαμε να μαζέψουμε τα γέλια όλων , τι μουσικό αποτέλεσμα θα προέκυπτε ; Θα ήθελα πολύ να ακούσω αυτή τη μελωδία ! Όλες οι φωνές θα έδεναν τόσο αρμονικά μεταξύ τους , που δε θα γινόταν αντιληπτή καμία διαφορά , θα ακουγόμασταν όλοι σαν ένας  και θα ξεχνούσαμε όλα όσα μας χωρίζουν - ή καλύτερα όσα πιστεύουμε πως μας χωρίζουν - !
    Το γέλιο αναβλύζει πηγαία από μέσα μας. Είναι  έκφραση! Αντί να ψάχνεις ώρες ολόκληρες να βρεις τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψεις όλα τα ευχάριστα συναισθήματα που σε κατακλύζουν , έρχεται ένα απλό γέλιο που φωτίζει όλο σου το πρόσωπο και περιγράφει σε δευτερόλεπτα τα απερίγραπτα."Αν ξέρεις να γελάς, ξέρεις και να ζήσεις " είπε κάποιος , κάποτε. Ποιός και πότε ; Τι μας νοιάζει ; Αφού πάλι χάσαμε την ουσία ...
    "Ένα χαμόγελο είναι η πιο κοντινή απόσταση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους" , είπε κάποιος άλλος. Πάλι δε με νοιάζει ποιος . Μου αρκεί που συμφωνώ μαζί του γιατί ένα από τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή είναι να ξέρει κάποιος να γελά. Στην καθημερινή παράσταση της ζωής Το γέλιο είναι ο ήλιος που διώχνει τον χειμώνα από το πρόσωπο του ανθρώπου.


   Η συνέχεια επί της οθόνης . . .








4 σχόλια: