Σελίδες

Άρθρα

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Me and my synth !

Ανοίγοντας κανείς σήμερα το google έρχεται αντιμέτωπος με αυτήν εδώ την εικόνα :

    Πρόκειται για το πρώτο αναλογικό φορητό ηλεκτρονικό συνθεσάιζερ που εφευρέθηκε το 1963.H Google τιμά τον εφευρέτη του Robert Moog που γεννήθηκε σα σήμερα το 1934.Από μικρός έδειχνε την αγάπη του για τα ηλεκτρονικά και την τεχνολογία.Απόφοιτος του "Λυκείου των επιστημών".σπούδασε ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και απέκτησε διδακτορικό στη φυσική μηχανική από το πανεπιστήμιο Κορνέλ.
   Το 1964 ήταν η μεγάλη χρονιά για τον Moog, όταν κατασκεύασε ένα ιδιαίτερα πρακτικό ηλεκτρονικό συνθετητή με πλήκτρα, το Minimoog, το οποίο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με σχετική ευκολία αν συγκριθεί με τα τεραστίων  διαστάσεων και πολύπλοκα στη χρήση τους συνθεσάιζερ της εποχής του.
Με αυτή του την εφεύρεση έθεσε τα θεμέλια   για το μουσικό κύμα της ηλεκτρονικής μουσικής!
   Το επόμενο βήμα , όμως .στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής αλλα και των moog synthesizers έγινε στις αρχες της δεκαετίας του 1970 με την βασιλική εμφάνιση του Minimoog. Ένα φορητό και ιδιαίτερα μικρό για την εποχή του synthesizer, που πρόσφερε νέους και μπάσους ήχους στους μουσικούς που λατρεύτηκαν και χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα.  
Ο Robert Moog έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως "ο θρυλικός εφευρέτης" που με την εμπνευσμένη και ερευνητική του εργασία χάρισε στην ηλεκτρονική μουσική πολυφωνία , μελωδία και αρμονία.









3 σχόλια: